Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Erasmus+

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje nuo 2015 m. lapkričio mėn. pradedamas įgyvendinti tarptautinis Erasmus+ projektas "ARTS@CREATIVITY.EU".

Svarbiausias projekto ARTS@CREATIVITY tikslas – skatinti kultūrinį sąmoningumą ir kūrybingumą. Projektas skatina mokytojus domėtis naujomis mokymo formomis, aktyviau naudotis IKT, tobulinti anglų kalbos žinias. Pagrindinė priemonė mokymosi motyvacijai gerinti yra menai, kurių pagalba įvairių tautybių mokiniai savo patirtį galės perduoti kitiems.

Projekto dalyviai – Graikijos, Portugalijos, Kipro, Lenkijos, Slovakijos, Italijos, Anglijos, Estijos bei Lietuvos mokyklos.

Š.m. lapkričio 25-27 d. Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje vyko pirmasis šalių partnerių susitikimas, kurio metu projekto koordinatoriai susipažino su gimnazija, lankėsi meninio ugdymo pamokose, aptarė artimiausias veiklas. Taip pat svečiai lankėsi Trakuose, grožėjosi šventiniu Vilniumi, lankėsi muziejuose bei kitose lankytinose vietose.

Projektas tęsis trejus metus. Jis finansuojamas remiant Europos Komisijai, Erasmus+ programos lėšomis, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Tikime, kad tarptautinis projektas atvers naujas galimybes ne tik aplankyti svečias šalis, pažinti Europos mokyklas, bet ir ugdys toleranciją kitoms kultūroms, skatins kurti ir dalytis savo patirtimi su kitais.

Projekto veikla 2016m.

Projekto veikla 2017m.

Projekto veikla 2018m.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija