Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Vaikų vasaros poilsio stovykla „Šypsenėlė 2024“

Birželio 10-21 dienomis Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje jau septintą kartą vyko vaikų vasaros poilsio stovykla „Šypsenėlė“ 1-4 kl. mokiniams.

Vaikai ieškojo lobio Pilaitės malūne, dalyvavo gamtos pamokoje Neries regioniniame parke. Edukaciniame užsiėmime VU botanikos sode susipažino su augalų įvairove, Vilniaus zoologijos sode pamatė daugiau nei 60 egzotinių gyvūnų rūšių. Gedulo ir vilties dieną dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Traukinys į nežinią“, eksperimentavo „Mėgintuvėlio“ laboratorijoje. Stovyklautojai sportavo, žaidė judriuosius žaidimus, aktyviai leido laisvalaikį boulinge, talentų konkurse dainavo, deklamavo, vaidino, demonstravo savo lankstumą, miklumą. Druskininkuose skulptoriaus Tauro Česnulevičiaus kūrybinėse dirbtuvėse vaikai sužinojo, kaip kaimas virto kurortu, gamino druskos skulptūras, ragavo unikalios Druskininkų druskos, „skrido“ lynų keltuvais per Nemuną, traukinuku važinėjo po kurortą. Išvykoje į Anykščius ir jo apylinkes stovyklautojai sužinojo apie rugio kelią, kaip ir kokią duoną kepė mūsų senoliai, ragavo kaimiškų vaišių, patys išsikepė duonos kepaliuką. Vaikai lankėsi vieninteliame Lietuvoje Arklio muziejuje, susipažino su žemės dirbimo padargais, vaikščiojo Medžių lajų taku Anykščių šilelyje, aplankė Puntuko akmenį. Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai dalyvavo iliuzionisto renginyje.

Tikimės, kad ekskursijos, edukaciniai užsiėmimai ir kitos veiklos dar ilgai neleis vaikams pamiršti gražių ir prasmingų stovyklos akimirkų.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija