Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Tarptautinis Erasmus+ projektas „Laiminga mokykla – laimingi mokiniai“

2019 metų gruodžio 15-21 dienomis Turkijoje, Stambule vyko pirmasis Tarptautinio Erasmus+ projekto „Laiminga mokykla – laimingi mokiniai“ šalių partnerių susitikimas, kuriame dalyvavo Rumunijos, Lietuvos ir Turkijos mokyklų atstovai. Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijai atstovavo 4 mokytojai ir 6 (5-6 klasių) mokiniai.

Projekto dalyviai susipažino su svečius priėmusia mokykla ir Turkijos švietimo sistema, aplankė Stambulo švietimo skyrių bei savivaldybę, kur bendravo su Stambulo meru bei švietimo skyriaus atstovu.

Pirmą dieną projekto dalyvius iškilmingai pasitiko mokyklos bendruomenė: projekto koordinatorius, direktorius, mokytojai, mokiniai ir jų tėveliai. Projekto pirmojo renginio metu kiekviena mokykla pristatė savo šalį, miestą ir mokyklą, giedojo savo šalies himną.

Kiekvieną dieną įvairių šalių atstovai bendravo su mokyklos mokytojais ir mokiniais, dirbo pagal projekto programą, dalyvavo įvairiuose pradinių klasių užsiėmimuose: muzikos, dailės, fizinio ugdymo, anglų kalbos, jogos, emocijų ugdymo paskaitoje, sukūrė Taikos kampelį ir emocijų valdymo ratą. Svečiai dalyvavo kultūrinėje-pažintinėje edukacinėje programoje.

Šis susitikimas buvo naudingas visiems projekto dalyviams.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija