Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Vaikų vasaros poilsio stovykla „Šypsenėlė 2023“

Birželio 9-22 dienomis Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje jau šeštą kartą vyko vaikų vasaros poilsio stovykla „Šypsenėlė“ 1-4 kl. mokiniams. Stovyklautojai dvi savaites smagiai ir turiningai leido laisvalaikį.

Vaikai keliavo po Vilniaus senamiestį, tyrinėjo Bernardinų sodo erdves, dalyvavo edukaciniame užsiėmime VU botanikos sode, kur susipažino su augalų įvairove. Mokiniai pakilo į Vilniaus katedros varpinę, pamatė senojo laikrodžio varpus, kurie praneša ketvirčius ir valandas, apžiūrėjo miestą iš 45 metrų aukščio, Gedulo ir vilties dieną dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Vilties paukštis“. Stovyklautojai piešimo ant tekstilės kūrybinėse dirbtuvėse dekoravo drobinius maišelius, talentų konkurse dainavo, deklamavo, vaidino, demonstravo savo lankstumą, miklumą. Jie sportavo, žaidė judriuosius žaidimus, aktyviai leido laiką pramogų ir sporto parke, konstravo ir žaidė su LEGO, mokėsi įvairių triukų su tikrais cirko instrumentais. Ypač laukiama buvo išvyka prie Baltijos jūros. Kelionės metu mokiniai lankėsi Palangoje, Klaipėdoje, Ventės rago ornitologinėje stotyje. Stovyklos dalyviai Gintaro muziejuje susipažino su unikaliais gintaro eksponatais, išmoko gintarą atskirti nuo kitų gamtinių medžiagų, sužinojo apie gintaro gydomąsias savybes, vaikščiojo po Palangos miesto botanikos parką, žaidė, statė smėlio pilis pajūryje. Ventės rago ornitologinėje stotyje stebėjo paukščių žiedavimą, sužinojo, kaip ir kodėl žieduojami paukščiai, kur jie žiemoja. Mokiniai keliavo traukiniu į Pamerkius (Varėnos r.), kur dalyvavo edukacinėje programoje „Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo“. Sodyboje vaišinosi žolelių arbata, grikiniu pyragu su uogiene, malė grikius senovinėmis girnomis, sijojo miltus, ragavo grikinius blynus. Stovyklos uždarymą vainikavo nuotaikingas muilo burbulų šou.

Nuoširdžiai dėkojame stovykloje dalyvavusiems mokytojams, mokiniams savanoriams ir mažiesiems stovyklautojams už ištvermę, gerą nuotaiką ir bendrystę.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija