Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Renginiai, skirti 105-osioms Baltarusijos Liaudies Respublikos paskelbimo metinėms

2023 m. kovo 27-28 d. Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje buvo paminėtos 105-osios Baltarusijos Liaudies Respublikos paskelbimo metinės. Ta proga mūsų gimnazija sulaukė ypatingų svečių. Kovo 27 d. lankėsi žymus baltarusių poetas, bardas, vertėjas ir literatūrologas Andrejus Chadanovičius. Svečio artistiškumas ir stipri vidinė energija nuo pat pirmųjų minučių nuteikė publiką pozityviam bendravimui. Poetas pakerėjo susirinkusiuosius savo charizma, subtiliu humoro jausmu, savitu eilėraščių deklamavimo stiliumi bei nepakartojamu dainavimu skambant gitaros akordams. Publikai ypač patiko centonai – kūriniai, sudaryti iš vieno ar kelių žinomų autorių poezijos veikalų eilučių. Turiningas susitikimas, sužavėjęs muzikos ir poezijos sąskambiu, buvo palydėtas audringais mūsų gimnazistų plojimais.

Kovo 28 d. gimnazistai pasitiko dar vieną ypatingą svečią. Juo tapo baltarusių politinis ir visuomenės veikėjas, archeologas, rašytojas, menotyrininkas, vienas iš „Baltarusijos Mortirologo“ ir Baltarusijos Liaudies fronto (BLF) įkūrėjų Z. Pozniak. Svečias pasidalijo su susirinkusiais prisiminimais iš savo vaikystės apie tėvus, įskiepijusius jam pagarbą religijai ir dvasinėms tautos vertybėms. Z. Pozniak taip pat prisiminė ir savo senelį, kuris tarpukario Lietuvoje buvo įsitraukęs į baltarusių literatūros leidybą. Ypatingą dėmesį visuomenės veikėjas skyrė nepriklausomos Baltarusijos istorijos laikotarpiui. Susitikimo pabaigoje svečias atsakė į mokinių užduotus klausimus.

Susitikimai su šiais ypatingais žmonėmis mūsų gimnazistams ne tik paliko malonų įspūdį, bet ir suteikė daug naudingos informacijos bei priminė svarbiausias tautines vertybes – meilę Tėvynei, šeimai ir laisvei.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija