Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Vaikų vasaros poilsio stovykla „Šypsenėlė 2022“

Birželio 10-23 dienomis Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje penktus metus vyko vaikų vasaros poilsio stovykla „Šypsenėlė“, kurioje 1-4 kl. mokiniams organizuota aktyvi ir prasminga veikla, skatinanti vaikų kūrybiškumą, saviraišką, iniciatyvumą, ugdanti įvairiapuses kompetencijas.

Jaunieji stovyklautojai dvi savaites smagiai ir turiningai leido laisvalaikį. Vaikai grožėjosi Vilniumi keliaudami atviru autobusu, lankėsi Vilniaus televizijos bokšte, kur susipažino su nematytomis bokšto erdvėmis, pastato istorija, architektūra. Mokiniai dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Vilties žiedas“, skirtoje Gedulo ir vilties dienai paminėti, gamtos pamokoje Neries regioniniame parke, kuriame susipažino su Neries pakrančių miškų pasauliu, Karmazinų šilu bei jo gyventojais. Stovyklautojai piešė, sportavo, žaidė judriuosius žaidimus, aktyviai leido laisvalaikį laipiojimo centre. Geležinkelių muziejuje susipažino su Lietuvos geležinkelių istorija, Europos parke ieškojo lobio. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje kūrė scenografijos maketą, mokėsi maišyti spalvas, atskirti ir perprasti jų emocines charakteristikas. Išvykoje į Ignaliną ir jos apylinkes sužinojo šakočio atsiradimo istoriją, kaip ir iš ko jis kepamas, susipažino su ,,Paukščių kaimo“ gyventojais, kepė kiaušinienę ant laužo. Mokiniai keliavo traukiniu į Trakus, gamino karamelinius ledinukus, dalyvavo ekskursijoje po Trakų pilį. Paskutinę stovyklos dieną visų laukė staigmena – diskoteka baltame putų debesyje.

Stovyklautojai patyrė daug smagių akimirkų, buvo aktyvūs, draugiški ir ištvermingi. Tikimės, kad ekskursijos, edukaciniai užsiėmimai, komandiniai žaidimai, kitos veiklos bei atminimo dovanėlės dar ilgai neleis vaikams pamiršti gražių ir prasmingų stovyklos akimirkų.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija