Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Tarptautinio „Erasmus+“ projekto „Laiminga mokykla – laimingi mokiniai“ dalyvių susitikimas Stambule (Turkija)

2022 m. gegužės 15-21 dienomis Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijos komanda dalyvavo tarptautinio „Erasmus+“ projekto „Laiminga mokykla – laimingi mokiniai“ (angl. „Happy School Has Happy Students“) veiklose Stambulo mieste, Zübeyde Hanim pradinėje mokykloje (Turkija). Projekto partneriai – Rumunijos, Turkijos ir Lietuvos atstovai. Gimnazijai atstovavo keturi 6-8 klasių mokiniai ir trys pedagogai.

Visi susitikimo dalyviai intensyviai įsitraukė į įvairias projekto veiklas. Mobilumo metu daug dėmesio buvo skiriama mokinių praktinėms - kūrybinėms veikloms: vyko tapybos ant vandens (ebru) edukacija, sausainių dirbtuvės, Karagöz-Hacivat teatras, paveikslų paieška pagal pateiktą žemėlapį, žaidimas „Atpažink emociją“, medinių žaislų kūrimas Stambulo žaislų muziejuje ir kt.

Po veiklų mokykloje susitikimo dalyviai džiaugėsi šeimininkų svetingumu, betarpišku bendravimu ir puikiai suorganizuota kultūrine programa – grožėjosi Stambulo senamiesčiu, pakilo į istorinį Galata bokštą, nuo kurio atsiveria nuostabi Stambulo panorama ir nepakartojami vaizdai, aplankė tviskančius prabanga Beylerbeyi ir Dolmobahce sultono rūmus, stovinčius ant Bosforo sąsiaurio kranto, Stambulo karo muziejų, kur stebėjo karinio orkestro pasirodymą, lankėsi Beykoz krištolo ir stiklo muziejuje, kuriame saugomi gražiausi Osmanų imperijos stiklo dirbiniai, Miniatiurko parke, kuriame apžiūrėjo žymiausių Turkijos pastatų-istorijos paminklų sumažintas kopijas, keliavo keltu į Marmuro jūroje esančią Biujukados salą – ekologiškai švarią oazę (čia uždraustos bet kokios naftos produktus naudojančios transporto priemonės), kurioje aplankė šv. Jurgio graikų stačiatikių bažnyčią, grožėjosi puošniomis vilomis, iš salos aukštumų dairėsi į atsiveriančius puikius jūros tolius, ragavo tradicinius turkų virtuvės patiekalus ir t.t.

Projekto dalyviai praleido įspūdžių kupiną, turiningą savaitę Stambule. Mokiniai dar ilgai dalijosi patirtais įspūdžiais, džiaugėsi turėję galimybę pamatyti Turkiją ir susipažinti su to krašto kultūra. Tai buvo baigiamasis tarptautinio „Erasmus+“ projekto „Laiminga mokykla – laimingi mokiniai“ mobilumas. Šio projekto koordinatorius Armen Barsamyan apibendrindamas projekto veiklas džiaugėsi, kad visi mokiniai, dalyvavę projekto veiklose, patobulino ne tik anglų kalbos žinias, bet ir dalykines, bendrąsias kompetencijas, užmezgė naujų pažinčių, patyrė neįkainojamų įspūdžių.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija