Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Europos kalbų diena gimnazijoje

Lietuvoje Europos kalbų diena yra švenčiama nuo įstojimo į Europos Sąjungą. Renginių tikslas - paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms, skatinti mokinių norą sužinoti kuo daugiau apie Europos šalis bei jų kalbas. Šia proga mūsų gimnazijoje visą savaitę vyko daugybė renginių: mokiniai kūrė laikraščius apie įvairias šalis, dalyvavo piešinių parodoje "Europos vaikai draugauja", vyko netradicinės pamokos.

Ypač didelio susidomėjimo sulaukė respublikinio projekto "Tautų tiltas" liaudies dainų festivalis - konkursas "Draugų ratelis". Šis projektas skatina mokyklų skirtingomis mokomosiomis kalbomis mokinių bendravimą. Jo metu lietuvių, rusų, lenkų, baltarusių mokyklų bendruomenės pristato savo tautos savitumą, etninės kultūros elementus. Nors ne visos projekto mokyklos - partnerės galėjo atvykti į mūsų gimnaziją, tačiau renginys pavyko puikiai.

Gimnazijos mokiniai ir mokytojai taip pat dalyvavo renginyje Vilniaus miesto Rotušėje „Švęskime Europos kalbų dieną!“, kurį organizavo Valstybės institucijų kalbų centras ir Europos Komisijos Vertimo raštu generalinis direktoratas. Jo metu gimnazijos mokiniai ir mokytojai supažindino lankytojus su baltarusių kalbos ištakomis, atskleidė baltarusių kalbos grožį.

Europos kalbų dienos renginiai paliko daug neišdildomų įspūdžių.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija