Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Mokinių pažintis su profesijomis

Lapkričio mėn. mūsų gimnazijos šeštokai pradėjo pažintį su profesijomis. Iš pradžių jie nuvyko į Vilniaus centrinį paštą, kur susipažino su pašto istorija, teikiamomis paslaugomis, pašte dirbančių žmonių kasdieniu darbu. Darbuotojai papasakojo apie pašto ženklus: kokie buvo pirmieji pašto ženklai, kokie gaminami šiandien, kaip jie atsiranda (nuo piešimo iki spausdinimo), kaip kolekcionuojami pašto ženklai ir pan. Mokiniai susipažino su Lietuvos ir užsienio šalių pašto ženklų kolekcijomis.

Kiek vėliau 6 klasės vadovė Galina Vincukevičienė nusprendė supažindinti mokinius su bankininko profesija ir su klase nuvyko į AB „Swedbank" centrinę būstinę. Ekskursijos metu vaikai aplankė banke esantį muziejų, biblioteką bei kitas erdves, susipažino su kasdiene darbuotojų veikla.

Mėnesio pabaigoje šeštokų laukė išvyka į siuvimo fabriką UAB "Vilsata". Į savo darbovietę mokinius pakvietė 6 klasės mokinės Alesios Lukaševič mama, kuri dirba šioje įmonėje. Vaikai pamatė, kaip audiniai virsta gražiais drabužiais.

Džiugu, kad mokiniai domisi profesijomis ir drąsiai ieško atsakymų į jiems rūpimus klausimus.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija