Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Gimtosios kalbos savaitė

Vasario 21 - oji – Tarptautinė gimtosios kalbos diena. Mūsų gimnazijoje renginių pradžia iškilmingai paskelbta vasario 19 d. Šventėje dalyvavo Olga Dašinevič, Baltarusijos Respublikos ambasados Lietuvos Respublikoje patarėja kultūros klausimais, ir Vladimiras Prakapcovas, Baltarusijos Respublikos nacionalinio dailės muziejaus generalinis direktorius. Svečiai visus pasveikino linkėdami sėkmės ir vildamiesi, kad gimtoji kalba amžinai gyvuos ir bus gerbiama.

Visą savaitę gimnazijos mokiniai aktyviai dalyvavo renginiuose, skirtuose Gimtosios kalbos dienai paminėti. Vasario 19 d. mokiniams buvo organizuota ekskursija „Baltarusių istorijos pėdsakai Vilniuje“, kurią vedė klubo „Siabryna“ vadovas V.Stech. II gimnazijos klasės mokiniai dalyvavo A.Adamkovičiaus knygos „Lietuvos baltarusiai: vakar ir šiandien. Ką reiškia kalbėtis su Dievu baltarusiškai“ sutiktuvėse Vrublevskių bibliotekoje. Vasario 22 d. vyko mokinių mokslinė - praktinė konferencija „Gerbkite gimtąjį žodį“. 5-8, I-III gimn. klasių mokiniai galėjo pasitikrinti gimtosios kalbos žinias baltarusių kalbos olimpiadoje. Labai smagu, kad meninio skaitymo konkurse dalyvavo didelis būrys mokinių, mylinčių literatūrą. Mokiniai deklamavo eilėraščius baltarusių kalba. Klausyti buvo tikrai įdomu. Po ilgų diskusijų išrinkti geriausi gimnazijos skaitovai.

Kaip ir kasmet, gimnazijos mokiniai apsilankė Vilniaus Knygų mugėje. Jie ne tik išsirinko patikusių knygų, apžiūrėjo stendus ir knygų naujienas, bet ir gavo dovanų: gimnazijos bibliotekai naujausius leidinius dovanojo Baltarusijos Respublikos leidyklos.

Gimtosios kalbos savaitę apibendrino ir įteikė apdovanojimus gimnazijos direktorė, baltarusių kalbos mokytoja metodininkė, Diana Stachnovič.

„Gerbkite savo kalbą, ir jums bus gera gyventi. Nes kas pats savęs negerbia, to ir kiti negerbs“ (J.Alunanas)

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija