Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

„Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą...“

2016 m. kovo 10 dieną Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje džiugiai buvo paminėtos 26 – osios Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metinės. Renginiuose dalyvavo visa gimnazijos bendruomenė. Skaitykloje vyko filmų „Laisvės troškimas“, „Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarė Birutė Nedzinskienė“, „1990 kovo 11 Lietuvos pasirinkimas: nepriklausomybė“ peržiūra. Pradinukai dalyvavo piešinių konkurse „Mes mylim Lietuvą“, viktorinoje „Kas? Kur? Kada?”, per lietuvių kalbos pamokas vyko skaitiniai „Skaitome apie Lietuvą“. Vyresnių klasių mokiniai šią svarbią datą paminėjo renginiu „Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą...“. Skambėjo ne tik solistų, gimnazijos ansamblio atliekamos lietuviškos dainos, dainavo ir visi salėje buvę mokiniai bei mokytojai. Šis renginys kiekvienam suteikė daug gerų emocijų.

Kovo 10 d., Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse, I gimnazijos klasės ir mokytojų komanda dalyvavo edukacinio konkurso – protų mūšio „Kartu mes Lietuva“ antrajame etape Vilniaus statybininkų rengimo centre. Vyko įdomi ir nuotaikinga kova. Smagu buvo pasitikrinti savo žinias, praplėsti akiratį. Komanda buvo apdovanota Švietimo ir mokslo ministrės A.Pitrėnienės pasirašytu Padėkos raštu.

Mes šiandien turime daug – laisvą Lietuvą. Kokia ji bus, priklauso nuo mūsų, todėl puoškime Tėvynę savo mažais ir dideliais darbais.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija