Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ

2016 m. kovo 14–18 d. gimnazijos bendruomenė dalyvavo jau septintą kartą „Vaikų linijos“ inicijuotoje Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ. Mokiniai visą savaitę dalyvavo įvairiose edukacinėse veiklose: žaidė žaidimus, piešė piešinius, dalyvavo diskusijose, pokalbiuose, sprendė įvairias užduotis, gamino knygų skirtukus, Draugystės knygas ir kt.

Kokios akimirkos išliko atmintyje kaip pačios įsimintiniausios ir ryškiausios?

Šią savaitę net savaitės dienos vadinosi kitaip: Šypsenų, Džiaugsmo, Gerų žodžių, Draugystės, Staigmenų (Pyragų)! Su entuziazmu ir gera nuotaika mokiniai ir mokytojai kūrė Veiksmo savaitės simbolį Ežiuką Geruką, kuris papuošė gimnazijos fojė. O kiek džiaugsmo, kiek teigiamų emocijų patyrė mokiniai dalyvaudami linksmosiose estafetėse. Pralaimėjusių čia nebuvo, o juokas ir gera nuotaika liejosi per kraštus. Nugalėjo draugystė! Vyko nuotraukų konkursas „Pagauk šypseną“, išrinkta meniškiausia ir originaliausia nuotrauka, kuri tapo konkurso nugalėtoja. Supratome, kad šypsena yra „užkrečiama“. Pamatę žmogų, kuris nuoširdžiai šypsosi, tarsi nejučia imame šypsotis ir mes. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai bei 1–5 klasių mokiniai lankėsi Minsko jaunimo teatro gastrolėse ir žiūrėjo spektaklį „Aukso žiedas“. Spektaklis suteikė vaikams daug džiugių emocijų. Vyresniųjų klasių mokiniai, kuriuos paruošė psichologijos mokytoja, vedė draugiškumo pamokėles 1–5 klasių mokiniams. Pamokėlės sušildė nuoširdžiu bendravimu. Mažieji labai noriai dalyvavo pasiūlytose veiklose, aiškinosi, kas padeda išlaikyti draugus ir draugystę, o kas griauna, kaip padėti geriau pasijusti draugui ir sau sunkioje situacijoje. Vyresnieji mokiniai kartu su mokytojais kalbėjosi, kaip saugiai bendrauti elektroninėje erdvėje, diskutavo pagarbos žmogui, tolerancijos, gerumo klausimais. Klasių vadovai vedė klasės valandėles-užsiėmimus „Skundimas ar pagalbos prašymas?“, kurių metu mokiniams buvo pateikiamos įvairios situacijos, jie mokėsi atpažinti ir tinkamai reaguoti į patyčias. Bibliotekoje visą savaitę veikė paroda „Knyga – pasaulio išminties šaltinis“. Pasiūlytoje knygų gausoje kiekvienas galėjo pasirinkti knygą, rasti atsakymus į jam rūpimus klausimus. Mokinių tėvai susibūrė į klubą „Mes kartu“, kalbėjosi apie tėvų ir vaikų santykių harmoniją, pritarė, kad ją lemia geri tarpusavio santykiai šeimoje, pagarba vienas kitam. Baigiamuoju savaitės akcentu tapo akcija „Draugystės gijos“. Jos metu visus bendruomenės narius sujungė tvirta žalia gija, kuri po to virto draugystės apyrankėmis. Jas užrišome vieni kitiems kaip nuoširdžios draugystės įrodymą, kaip amuletą, pasižymintį apsauginėmis galiomis.

Labai greitai prabėgo ši savaitė. Visi džiaugėmės, kad netrūko geros nuotaikos, šypsenų, kad puiki atmosfera, teigiamos emocijos ir graži bendrystė, kuri sujungė mus visus kilniam tikslui – veikti kartu kiekvieno šalia esančio gerovei. Gera žinoti, kad gimnazijoje svarbūs visi – mokiniai, mokytojai, tėvai, ir reikia tiek nedaug, kad kiekvienas galėtų pasakyti „Man gera čia!“.

Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ baigėsi. Kiekvienas iš jos pasiėmė tai, ko jam trūko, ar pasidalino tuo, kuo pats turtingas. Dėkojame visiems, prisijungusiems prie įvairių veiklų organizavimo. Gražiausios savaitės akimirkos …

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija