Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Akcija „Apibėk mokyklą“

Džiugu pranešti, kad Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijos bendruomenė prisijungė prie Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro inicijuojamos akcijos „Apibėk mokyklą“.

Idėja apibėgti mylią apie mokyklą 2012 metais pasiūlė vienos Škotijos pradinės mokyklos vadovė Ellaine Wylie. Ji pastebėjo, kad mokykloje labai sumažėjo vaikų fizinis aktyvumas ir kiekvienais metais į mokyklą ateina vis daugiau vaikų, turinčių antsvorio. Mokytoja sugalvojo labai paprastą būdą išjudinti vaikus – pertraukos metu apibėgti savo mokyklą. Šiandien daugiau nei 1000 Jungtinės Karalystės mokyklų prisijungė prie šios akcijos, o Škotijos vyriausybė išplatino laišką, kviečiantį visas šalies mokyklas įgyvendinti bėgimo apie mokyklą idėją.

Akcija „Apibėk mokyklą“ – tai Lietuvos pradinių klasių mokinių akcija, kurios tikslas – nepriklausomai nuo vaikų asmeninių ar fizinių galimybių paskatinti visus vaikus daugiau judėti, pagerinti jų fizinę ir psichinę sveikatą. Ši akcija patraukli tuo, kad labai lengvai įgyvendinama ir nieko nekainuoja. Jos įgyvendinimui nereikia jokios ypatingos įrangos ar sportinės aprangos. Mokiniai bėga vilkėdami kasdienę mokyklinę aprangą.

Rugsėjo 16-22 d. akcijoje dalyvavo priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir 1-5 klasių mokiniai kartu su klasių vadovais. Pertraukų metu jie smagiai ir noriai bėgo aplink gimnaziją, nes bėgimas – tai ir bendravimo laikas, kada galima pabūti kartu su savo draugais ar pabendrauti su mokytoju kitoje aplinkoje. Vaikai į klases sugrįžo žvalesni, darbingesni ir aktyvesni.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija