Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Dailyraščio konkursas „Rašom!2017“

Dailyraštis – aiškia ir gražia rašysena rašytinėmis raidėmis parašytas raštas. Tačiau ar taip rašyti mokame? Šiandien itin dailus raštas – retenybė. Mokytis dailyraščio ar bent išmokti gražiai rašyti reikia pastangų, tačiau išsilavinusiam žmogui tai būtina. Gebėjimas rašyti be klaidų žmogų puošia, kaip ir graži kalba.

2017 metų sausio - vasario mėn. gimnazijoje vyko nacionalinio Vinco Kudirkos dailyraščio konkurso „Rašom!2017“ nuotolinis etapas. Džiugu, kad dailyraščio konkurse dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Net 20 dailiausios rašysenos darbų papuošė gimnazijos biblioteką! Juk smagu mintimis grįžti į pirmą klasę ir tarsi vėl išvysti mokytojos ranką, lentoje vedžiojančią raidę, numesti įkyrėjusį tušinuką ir oriai paimti parkerį, ne tik perskaityti prasmingą K. Bradūno, G. Beresnevičiaus, V. Krėvės tekstą, bet ir perrašyti jį baltame popieriaus lape.

Svarbiausias konkurso tikslas – ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius – buvo pasiektas. Tikrieji laimėtojai tie, kurie šių dienų pastangas perkels ir į kasdienius sąsiuvinius.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, dalyvavusiems dailyraščio konkurse!

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija