Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Tarptautinis projektas „Paveldas, ugdymas(is), ateitis“

Balandžio 5 dieną 2-4, 6 klasių mokiniai su mokytojais ir tėveliais svečiavosi Baltarusijos Respublikoje, Gardino mieste. Tai pirmasis tarptautinio projekto „Paveldas, ugdymas(is), ateitis“ susitikimas. Per kelerius metus mūsų gimnazijos ir Gardino miesto gimnazijos mokiniai, mokytojai lankysis įvairiuose Lietuvos ir Baltarusijos miestuose, susipažins su jų istorija, o pažintinių išvykų įspūdžiai bus aprašyti monografijoje.

Šios kelionės tikslas – susipažinti su Gardino miesto istorija, architektūra, kultūra. Mūsų gimnazijos atstovus maloniai pasitiko Gardino miesto gimnazijos direktorė, mokytojai bei mokiniai. Jie supažindino su mokykla bei mokymosi sistema. Daug džiaugsmo suteikė talentingų mokinių koncertas, kuris dovanojo šviesią pavasarinę nuotaiką. Vėliau laukė ekskursija po Gardino miestą. Aplankėme Senąją ir Naująją pilis, gaisrinės bokštą, pabuvojome Gardino zoologijos sode, ilsėjomės buvusioje Rotušės aikštėje (dab. Sovetskaja).

Diena, kupina įspūdžių, pralėkė akimirksniu. Dabar lauksime svečių iš Gardino miesto gimnazijos, kurie lankysis Vilniuje gegužės mėnesį.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija