Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Mokslo ir žinių diena

Atskubėjęs rugsėjis mums dovanojo gražią ir prasmingą šventę – Rugsėjo 1-ąją – Mokslo ir žinių dieną. Gimnazija ir jos kiemas atgijo, prisipildė vaikiško klegesio, nuoširdaus juoko, kalbų. Mokiniai čia sugrįžo pasipuošę, besišypsantys, gerai nusiteikę, nešini margaspalvėmis gėlių puokštėmis. Vieni, lydimi tėvelių, pro duris nedrąsiai žengė pirmą kartą, kitiems šis rugsėjis gimnazijoje jau paskutinis.

11 valandą gausus būrys mokinių, tėvelių ir artimųjų, pedagogų ir svečių tradiciškai surinko gimnazijos kieme, kur vyko Mokslo metų pradžios šventė. Joje dalyvavo svarbūs ir garbingi svečiai: Baltarusijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Aleksandr Korol, Baltarusijos Respublikos ambasados Lietuvoje ministrė patarėja Liudmila Tatarinovič, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Karoliniškių seniūnijos seniūnė Violeta Gedminaitė, AB „Mapid“ generalinis direktorius Nikolaj Miloševskij, UAB „Alvora“ generalinis direktorius Nikolaj Kolesnik, Lietuvos gudų visuomeninių organizacijų susivienijimo prezidentė Larisa Sliesareva, buvęs gimnazijos mokytojas Pavel Savčenko.

Rugsėjo 1-osios šventę pradėjo gimnazijos direktorė Diana Stachnovič. Ji pasveikino gimnazijos bendruomenę ir visiems linkėjo kūrybiškumo, kantrybės, puikių pasiekimų, o pirmokams įteikė po ypatingą dovaną – Lietuvos pirmoko pasą, skirtą Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti. Baltarusijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Aleksandr Korol ne tik tarė sveikinimo žodį, bet ir tradiciškai gimnazijos pirmokams įteikė kuprines, kupinas įvairiausių mokyklinių reikmenų. Garbingi svečiai, dalyvavę Mokslo metų pradžios šventėje, visai gimnazijos bendruomenei nuoširdžiai linkėjo sėkmės. Abiturientai mokytojams linkėjo kantrybės, kūrybiškumo, gerų emocijų, o pirmokėlius ne tik pasveikino šiltu žodžiu, bet ir kiekvienam įteikė po mielą dovanėlę. Gimnazijos mokiniai sveikino susirinkusiuosius eilėmis ir skambiomis dainomis.

Nuskambėjo skambutis. Prasidėjo nauji mokslo metai! Linkime, kad jie atneštų naujos patirties ir žinių, neapleistų žinių troškimas ir pažinimo siekis. Sėkmės visiems siekiant mažų ir didelių pergalių bei ryžto įveikiant naujų mokslo metų iššūkius.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija