Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Išvyka-pamoka VU Botanikos sode

Š. m. rugsėjo 29 d., penktadienį, 8 ir II gimnazijos klasės mokiniai kartu su mokytojomis Svetlana Griško, Galina Vincukevičiene, Nijole Bagdoniene dalyvavo edukacinėje išvykoje-pamokoje, kuri vyko Vilniaus universiteto Botanikos sode. Botanikos sodo gidas supažindino su jo istorija bei didžiausiu turtu - augalų kolekcijomis, kuriose yra beveik 10 tūkst. pavadinimų augalų.

Išvykos-pamokos dalyviai aplankė unikalų Žaliąjį pastatą - vieną ekologiškiausių statinių visoje šalyje, 2017 m. pavasarį atvėrusį duris lankytojams, bei Žaliąją terasą, kuri įrengta ant šio pastato stogo, nuo kurios atsiveria puikus vaizdas į Botanikos sodą. Lankėsi Japoniškame sode, kuriame buvo supažindinti su sodo objektų išdėstymo ir tarpusavio dermės unikalumu, perteikiančiu šalies kultūrą, tradicijas, filosofiją. Taip pat aplankė Rododendryną, Dendrologinę ir kitas kolekcijas. Kiek ilgiau užtruko Gėlių kolekcijoje, kur mokiniai susipažino su žolinių augalų kolekcijų rudenį žydinčiais augalais: įvairių rūšių jurginais, vėlyviais, viržiais, hortenzijomis ir kt., grožėjosi įvairių formų ir spalvų žiedų gausa.

Gryno oro, tylos ir ramybės saloje Kairėnuose, kurioje gražiai dera senovė ir dabartis, darniai persipina mokslas ir menas, laikas prabėgo labai greitai. Mokiniai ne tik mėgavosi supančiu darbščių rankų sukurtu gamtos grožiu bei jos garsais, bet ir praplėtė žinias, pagilino gamtos stebėjimo įgūdžius. Visi grįžo pilni įspūdžių, pavargę, bet laimingi.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija