Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

„Oranžinės šypsenos diena“

2017 m. spalio 6 dieną, penktadienį, gimnazijos bendruomenė dalyvavo renginyje „Oranžinės šypsenos diena“, kuris vyko Vilniaus Vingio parke. Šis renginys - tai tarptautinio švietimo įstaigų bendruomenių ekologinio-socialinio švietimo projekto „Saulėto oranžinio traukinio kelionė“ dalyvių susitikimas. 39 švietimo įstaigų bendruomenės, pasipuošusios oranžiniais aprangos elementais, atvykusios iš įvairių pasaulio kampelių, atsivežė vasarą užaugintus moliūgus. Renginio metu iš 320 moliūgų buvo sudėta saulėta oranžinė šypsena. Šioje moliūgų šypsenoje puikavosi ir 10 mūsų gimnazijos bendruomenės narių užaugintų moliūgų.

Renginio metu dalyviai ne tik sukūrė oranžinę moliūgų šypseną, bet ir kartu su policijos bičiuliu Amsiumi ėjo draugystės ratą, dainavo ir šoko kartu su meniniais kolektyvais. Vėliau dalyviai galėjo rinktis įvairias veiklas: eko dirbtuvėlėse „Kita forma“ pasigaminti vėjo malūnėlius iš antrinių medžiagų, „Oranžinėje tyrimų labaratorijoje“ patikrinti nitritų ir nitratų kiekį vaisiuose ir daržovėse, pasivaišinti sveikuoliška moliūgų sriuba, pasipuošti skruostus linksmomis šypsenėlėmis. „Oranžinės šypsenos dienos“ organizatoriai kiekvienam renginio dalyviui prisegė po atšvaitą-pakabuką „Šypsenėlė“. Po renginio gimnazijos bendruomenė prisijungė prie projekto organizatoriaus - Vilniaus lopšelio-darželio „Rūta“ labdaringos veiklos ir 5 didelius moliūgus padovanojo Vilniaus miesto krizių centrams ir Maltos ordino pagalbos tarnybai.

Dėkojame projekto organizatoriams, kurie subūrė ne tik Lietuvos, bet ir užsienio švietimo įstaigų bendruomenes bendrai veiklai.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija