Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Antras daiktų gyvenimas

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijos bendruomenė šiais metais prisijungė ir aktyviai dalyvavo Europos atliekų mažinimo savaitėje, kuri vyko 2017 m. lapkričio 18-26 dienomis. Visą savaitę vyko įvairūs renginiai, skirti ugdyti bendruomenės narių sąmoningumą tvaraus išteklių naudojimo ir atliekų tvarkymo klausimais bei vengti atliekų susidarymo.

2017 m. lapkričio 23 d. organizuotos kūrybinės eko dirbtuvės ,,Antras daiktų gyvenimas“, kurios sulaukė net 171 dalyvio. Jų metu daugiausia dėmesio buvo skiriama antriniam daiktų panaudojimui. Pagaminti 63 įvairūs kūrybiniai darbai: kilimėliai, taupyklės, vazos, paveikslai, scenos dekoracijos įvairiems renginiams ir kt. Džiaugiamės, kad ne tik buvo sukurti darbai, kurie praktiškai panaudojami buityje, bet pavyko išvengti ir panaudoti antrą kartą net 57 kilogramus atliekų. Organizatorių užsibrėžtas tikslas įgyvendintas - atliekų pakartotinis panaudojimas leidžia taupyti gamtos išteklius, skatina puoselėti kasdienę savo aplinką. Ir ne tik tai! Kūtybinės dirbtuvės suteikė naujų idėjų, kūrybinės motyvacijos naujiems projektams, o dalyviai patyrė bendravimo ir bendradarbiavimo džiaugsmą, daug gerų emocijų.

Greitai prabėgo gimnazijoje kupina įspūdžių veiksmo savaitė. Organizatoriai dėkoja visiems - mokiniams, tėveliams, mokytojams ir kitiems gimnazijos darbuotojams, kurie aktyviai dalyvavo Europos atliekų mažinimo savaitėje, dalinosi savo patirtimi ir kūrybinėmis idėjomis.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija