Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Lietuvių kalbos viktorina

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijos mokiniai dalyvavo Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės organizuotoje lietuvių kalbos viktorinoje, kuri vyko kovo 16 d. Trakuose. Viktorinos dalyviai – tautinių mažumų mokyklų 5-6 klasių mokiniai, kurie suvažiavo iš tolimiausių Lietuvos kampelių. Renginys buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti.

Mūsų gimnazijos komandos atstovai šeštokai: Lina Adomavičiūtė, Nikita Vočkovas, Martyn Konstantinov ir penktokės Darja Antonova, Alana Filon, Oksana Prichožaja, Maja Tronda ir Diana Vincukevičiūtė. Renginys prasidėjo Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos mokinių ir mokytojų parengta šventine kompozicija „Aš myliu Lietuvą“. Susirinkusius viktorinos dalyvius pasveikino Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorė Vida Montvydaitė bei VŠĮ Trakų švietimo centro direktorė Nijolė Lisevičienė.

Kaip skelbta programoje, viktorinos klausimai buvo sudaryti pagal 5-6 klasių lietuvių kalbos mokymosi programą. Pagrindinės temos – lietuvių kalba, literatūra ir Lietuvos istorija. Mokiniai atsakinėjo į klausimus apie svarbiausius Lietuvos istorinius įvykius, stengėsi atspėti senose nuotraukose pavaizduotus miestus. Nemažai klausimų teko atsakyti pasitelkiant lietuvių kalbos gramatikos ar literatūros žinias. Visos komandos parodė geras lietuvių kalbos ir literatūros bei istorijos žinias ir buvo apdovanotos Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės padėkos raštais, asmeninėmis dovanėlėmis, o mokytojams įteiktos Valstybinės lietuvių kalbos komisijos ir Trakų švietimo centro knygos.

Pasibaigus viktorinai visi nuvyko į ekskursiją po Trakų pilį, o vakare aktyviai leido laiką vandens parke „Trasalis“. Nauji draugai, pažinimo džiaugsmas ir draugiškas komandinis darbas augančios kartos atstovus padeda ugdyti pagarbos ir tautinio pasididžiavimo dvasia. Pavargę, bet turtingi įsimintinų akimirkų iš istorinės Lietuvos sostinės vėlai vakare sugrįžome į Vilnių.

Už galimybę dalyvauti šiame renginyje esame dėkingi Tautinių mažumų departamentui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, jo direktorei Vidai Montvydaitei ir VŠĮ Trakų švietimo centro direktorei Nijolei Lisevičienei už puikų renginio organizavimą.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija