Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Edukacinė-pažintinė išvyka į Šiaulius

Ankstyvą 2018 m. balandžio 11 dienos rytą 5-7 kl. mokiniai kartu su klasių vadovėmis Marija Kačan, Lina Grigoniene, Galina Uždaviniene ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nijole Bagdoniene vyko į edukacinę-pažintinę išvyką „Šimtmečio Šiauliai“.

Šiauliai draugišką keliautojų būrį pasitiko saule ir puikiais vaizdais. Nuotaikingos apžvalginės ekskursijos „Šiauliai - tai, kas svarbiausia” metu visi ne tik pasisėmė gerų emocijų, bet ir pajuto miesto dvasią, jo išskirtinumą per pastatus, jų istoriją, skulptūras, fontanus. Keliaudami nuo vienos miesto istoriją, kultūrą, praeitį ir dabartį įprasminančios vietos prie kitos, patyrė, kaip miestas keitėsi reikšmingiausių įvykių karuselėje. Gidės pasakojimų lydimi susipažino su išskirtine Šiaulių vieta - Vilniaus gatvės bulvaru. Ši pažintis prilygo kelionei laiko mašina, kurios starto linija siekė net XVIII amžių. Taip pat sužinojo apie Šiauliuose gyvenusias ir veikusias asmenybes, kurios paliko didelį indėlį ne tik miesto, bet ir valstybės kūrimosi bei augimo procesuose. Šiame mieste gimė ir Ivanas Luckevičius - vienas iš aktyviausių XX a. pradžios baltarusių kultūros ir švietimo judėjimo, tautinio atgimimo idėjinių vadovų. 1919 m. jis buvo vienas Vilniaus baltarusių gimnazijos įkūrėjų. Tai buvo viena iš priežasčių, kodėl keliautojai norėjo susipažinti su Nepriklausomybės šimtmetį švenčiančiu miestu. Keliautojai aplankė išskirtinius miesto objektus - BALTIK VAIRAS gamyklą, Centų kambarį Šiaulių universiteto bibliotekoje, Chaimo Frenkelio vilą, Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedrą. Pažintis su Saulės miestu paliko gerų įspūdžių. Toliau kelionės maršrutas vedė į legendomis ir paslaptimis apsuptą Šiaulių rajone esantį Kryžių kalną. Keliautojai aplankė unikalią sakralinę vietą, kurioje yra apie 200 tūkst. kryžių iš viso pasaulio.

Važiuodami Vilniaus link, nuotaikingos viktorinos metu keliautojai apibendrino kelionės įspūdžius ir įgytas naujas žinias. Mokiniai džiaugėsi, kad kelionė neprailgo - jos metu ne tik puikiai praleido laiką, daug sužinojo ir pamatė, bet ir geriau pažino vieni kitus.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija