Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Akcija „Pertrauka tyloje“

Š. m. balandžio 27 d. gimnazijos bendruomenė dalyvavo Vilniaus visuomenės sveikatos biuro paskelbtoje akcijoje „Pertrauka tyloje“, skirtoje Tarptautinei triukšmo suvokimo dienai paminėti. Šios akcijos tikslas – atkreipti dėmesį į visiems aktualią triukšmo problemą, ugdyti vaikų supratimą apie triukšmą, siekiant ne tik pabrėžti didesnį jų jautrumą neigiamam triukšmo poveikiui mokykloje, namuose, renginiuose, bet ir ugdyti atsakomybę dėl pačių keliamo triukšmo.

Akcijos organizatoriai per pertraukas kvietė mokinius ir mokytojus leisti laiką tyloje. Kiekvienas akcijos dalyvis pasirinko veiklą pagal pageidavimą. Salėje mokiniai mokėsi atsipalaiduoti ir pailsėti nuo triukšmo, atliko kvėpavimo pratimus. Bibliotekoje ir kitose gimnazijos erdvėse mokiniai tyliai skaitė knygas, piešė ar užsiėmė kita mėgiama veikla, kartu su visuomenės priežiūros specialiste Natalja Aksamit triukšmo matuokliu matavo triukšmo lygį.

Džiugu, kad kiekvienas bendruomenės narys siekė sumažinti žalingą triukšmo poveikį sveikatai, suprato tylios aplinkos svarbą bei rado būdų, kaip ją išsaugoti gimnazijoje.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija