Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Edukacinė programa „Paslaugos gamtai“

2018 m. gegužės 2 dieną 25 mokiniai kartu su pradinio ugdymo mokytoja Jelena Zabelskaja ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nijole Bagdoniene dalyvavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro įgyvendinamo projekto „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“, finansuojamo iš ES lėšų, edukacinėje programoje „Paslaugos gamtai“.

Programos „Paslaugos gamtai“ edukacinis užsiėmimas vyko Neries regioniniame parke esančiame Dūkštų ąžuolyne. Šio užsiėmimo metu programos vadovė Ingrida Meškinytė supažindino mokinius, kaip reikia tinkamai rūpintis gamta. Jie sužinojo, kokie paukščiai ir žvėrys žiemą susiduria su maisto stygiumi, kokį maistą prisitaikę lesti paukščiai, kokiu maistu galima juos lesinti ir kokiu nepatartina, susipažino su lesyklomis ir inkilais paukščiams, viešbučiais vabzdžiams, mokėsi atpažinti gyvūnų pamestus ragus. Po to mokiniai keliavo Dūkštų ąžuolyno pažintiniu taku ir skaičiavo, kiek yra įkelta medžiuose inkilų. Užsiėmimo pabaigoje laukė mokinių vaizduotę ir kūrybiškumą lavinanti užduotis - inkilo gaminimas. Džiugu, kad šią užduotį užsiėmimo dalyviai įvykdė puikiai. Pagamintą inkilą už sėkmingą dalyvavimą edukaciniame užsiėmime programos vadovė padovanojo gimnazijai.

I. Miškinytė nuoširdžiai kvietė mokinius atlikti kuo daugiau gerų darbų gamtoje. Priminė, kad neįdėdami daug pastangų, o tik sukurdami gyvūnams tinkamas gyvenimo sąlygas, galime padėti išsaugoti vieną ar kitą retą gyvūnų rūšį.

Pavasariškas oras, puiki edukacinio užsiėmimo vieta, atmosfera ir veiklos gausa nepaliko nė vieno abejingo.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija