Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Projektas „Pažink valstybę“

2018 m. spalio – gruodžio mėn. Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijos 9 (I g) klasės mokiniai dalyvavo projekte „Pažink valstybę“, kurį įgyvendino Ugdymo plėtotės centras drauge su Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centru ir kitais partneriais. Projekto tikslas – supažindinti mokinius su įvairiomis Lietuvos viešojo gyvenimo sritimis, aptarti aktualias nacionalines ir regionines problemas, apsvarstyti jų sprendimo būdus. Mūsų gimnazijos mokiniai nagrinėjo savivaldos temą. Gimnazistai ieškojo būdų, kaip skatinti mokinių iniciatyvas ir savanorišką veiklą.

Lapkričio 12 d. mokiniai apsilankė Vilniaus miesto savivaldybėje, Vilniaus jaunimo informacijos centre, kur susitiko su Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Jaunimo reikalų skyriaus vedėja Asta Balkute, šio skyriaus specialiste, Vilniaus jaunimo informacijos centro koordinatore Milda Savickaite, LMS Vilniaus padalinio pirmininke Simona Statauskaite, Vilniaus neformaliojo ugdymo ir savanorystės centro koordinatore Indre Daukšaite. Mokiniai susipažino su Vilniaus jaunimo informacijos centro veikla, sužinojo, kas yra savanorystė, kokia jos reikšmė, kaip tapti savanoriu. Jaunimo reikalų skyriaus vedėja Asta Balkutė pristatė jaunimo projektą „Vilnietis“. LMS Vilniaus padalinio pirmininkė Simona Statauskaitė pasiūlė keletą mokinių iškeltos problemos sprendimų būdų.

Lapkričio 20 d. Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje įvyko susitikimas su Vilniaus neformaliojo ugdymo ir savanorystės centro specialistėmis Edita ir Indre. Jos supažindino mokinius su savanorystės centro veikla, pasakojo apie savanorišką veiklą. Merginų pasakojimas sudomino mokinius. Projekto „Pažink valstybę“ dalyviai, 9 (I g) klasės mokiniai, gruodžio 12 d. vyko į „Maisto banką“ savanoriauti. Jie kelias valandas rūšiavo tinkamus vartoti maisto produktus.

Patirtimi apie projekto „Pažink valstybę“ įgyvendinimą gimnazijoje mokiniai pasidalijo 8-oje nacionalinėje švietimo inovacijų parodoje „Mokykla 2018“ lapkričio 23 d. LITEXPO parodų centre.

Gruodžio 6 d. gimnazistai turėjo galimybę apsilankyti Valstybės pažinimo centre. Jame vyko edukacinis užsiėmimas „Kas kuria valstybę?“. Dirbdami grupėse ir bendradarbiaudami, remdamiesi savo patirtimi ir ekspozicijoje pateikiama medžiaga mokiniai ieškojo atsakymų į aktualius klausimus: kaip skirtingose pasaulio valstybėse tampama piliečiu, ką reiškia būti pilietišku ir kaip kiekvienas gali aktyviai įsitraukti į valstybės kūrimą.

Dalyvaudami projekto „Pažink valstybę“ veiklose mokiniai įgijo vertingos patirties, įvertino visus siūlymus ir sudarė idėjų sąrašą, kaip jie galėtų spręsti mokinių savivaldos pasyvumo problemą. Projektas „Pažink valstybę“ baigėsi, tačiau mokinių veiklos tęsiasi.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija