Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Šaunieji priešmokyklinukai

Jau šeštus metus Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje veikia priešmokyklinio ugdymo grupė „Saulytė“. Ją lanko aktyvūs, smalsūs vaikučiai, kurie noriai dalyvauja įvairiuose renginiuose, edukaciniuose užsiėmimuose ir kitose veiklose.

Pavasarį grupės „Saulytė“ vaikai ir jų tėveliai kartu su auklėtojomis pradėjo įgyvendinti projektą „Daržas ant palangės“. Jie atnešė sėklų, jas pasėjo ir stebėjo, kaip auga daigeliai, tyrinėjo jų augimo tarpsnius. Vaikai atliko tyrimą su svogūnais: vienas augo ant palangės, kitas – spintoje. Po poros savaičių juos palygino ir pastebėjo, kad spintoje augančiam svogūnui trūksta šviesos ir saulės. Augalų auginimas leido vaikams pajusti ryšį su gamta, padėjo pažinti ir suprasti juos supantį pasaulį stebint, tyrinėjant, suteikė daug teigiamų emocijų.

Prasidėjus nuotoliniam mokymui(si) vaikai nenuobodžiavo. Jie atliko auklėtojų atsiųstas užduotėles, dalyvavo daugelyje renginių: virtualioje parodoje-konkurse „Mano svajonių pavasaris su dviratuku“, sveikos gyvensenos nuotoliniame konkurse „Mano sveiko maisto lėkštė“, Vilniaus miesto vaikų aplinkosaugos kūrybinių darbų konkurse „Maži darbeliai gali tapti didelių darbų pradžia“, kūrybiniame projekte „Desertas mamai“, respublikinėje parodoje „Mamyte, tu mieliausia“. Dalyviai apdovanoti padėkomis.

Visiems šauniesiems priešmokyklinio ugdymo grupės „Saulytė“ vaikučiams, jų tėveliams ir pedagogams linkime saugios ir saulėtos vasaros!

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija