Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Mokslo ir žinių diena

Ruduo jau žengia pirmą žingsnį ir dovanoja gražią, prasmingą Mokslo ir žinių šventę. Šiemet mokslo metų pradžios šventė Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje vyko kitaip: mokiniai rinkosi skirtingu laiku ir skirtingose erdvėse, teko atsisakyti kai kurių tradicijų.

Pirmieji mokyklos duris nedrąsiai pravėrė pirmokėliai. Juos pasveikino gimnazijos direktorė, palinkėjo sėkmės, būti draugiškiems ir smalsiems. Šventiniame renginyje dalyvavo Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorė Vida Montvydaitė. Ji perdavė Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio sveikinimą mokslo metų pradžios proga mokytojams, tėveliams ir mokiniams. O kokia šventė be dovanų? Gimnazijos rėmėjai įteikė pirmokams kuprines, pilnas būtiniausių mokymo priemonių.

Šią dieną gimnazijoje lankėsi ypatingas svečias – Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Bendraudamas su vyresniųjų klasių mokiniais ir mokytojais Prezidentas pabrėžė, kad Lietuvą ir Baltarusiją sieja ilgaamžė istorija, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kultūros paveldas. Jis paskatino mokinius nebijoti iššūkių, susitelkti mokslui, siekti savo svajonių.

Linkime ištvermės ir ryžto žengiant mokslo ir žinių keliu. Sėkmingų, kūrybingų ir prasmingų naujų mokslo metų!

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija