Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sostinės pradinukams - ypatingas transporto bilietas

Vilniaus miesto Savivaldybės Tarybos sprendimu, rugpjūčio 15 dieną įsigalioja nauja 365 dienų terminuoto bilieto rūšis, skirta Vilniaus miesto pirmų-ketvirtų pradinių klasių mokiniams. Pradinukai galės įsigyti metinį transporto bilietą už 10 eurų.

Pradinuko bilietą bus galima įsigyti visose įprastose platinimo vietose, pažymėtose Vilniečio kortelės ženklu, taip pat internetu svetainėje mano.vilniustransport.lt bei mobiliojoje programėlėje m.Ticket.

Šiuo transporto bilietu papildžius Vilniečio kortelę, bilietas įprastai aktyvinamas viešojo transporto priemonėse, kaip ir visi kiti terminuotieji viešojo transporto bilietai: įlipus į autobusą ar troleibusą, pakanka Vilniečio kortele paliesti po geltonojo komposterio ekranu ir sulaukti garsinio signalo. Bilietas bus aktyvintas, kai pasigirs garsinis signalas, o komposterio ekrane pasirodys laikas iki kada galioja aktyvintas bilietas. Pavyzdžiui, jei 2015 m. rugsėjo mėn. 2 d. kortelė bus papildyta Pradinuko bilietu ir jis tą pačią dieną aktyvinamas, bilietas galios 12 mėnesių – iki 2016 m. rugsėjo mėn. 1 d. 23:59 val.

Naudojantis mobiliąja programėle m.Ticket, viskas dar paprasčiau: joje ne tik lengva įsigyti ir aktyvinti pradinuko bilietą, bet ir tikrinti tvarkaraščius tikruoju laiku, rasti greičiausią ir patogiausią maršrutą, ar įvertinti kelionę.

Kontrolieriui paprašius, mokiniams reikia pateikti ir galiojantį pradinuko bilietą, ir mokinio pažymėjimą.

Gimnazija vykdo priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga

Mokomoji kalba - baltarusių

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 191722390

Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija

Sietyno g. 21, Vilnius LT-04316

Tel. / faksas +370 5 245 9127

rastine@skorinos.vilnius.lm.lt

© 2024 Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija